AC-service Uppsala

Bildemo erbjuder även AC-service på vår verkstad i Uppsala. Vi utför alla typer av service för air condition, som AC-service, AC-reparation, AC-rengöring eller påfyllning av AC. I dagsläget kan vi endast serva bilar med köldmedia r134a. (Vanligtvis bilar tillverkade fram till år 2017) 

ac service certifikat

Dags för AC-service?

För att fungera så effektivt som möjligt behöver bilens AC-system servas med jämna mellanrum, helst en gång vartannat år. Även om din AC fungerar fint nu kan service öka livslängden och minska risker för onödiga utgifter i form av framtida reparationer.

Med tiden kan din AC tappa effekt och kyla dåligt, eller kanske till och med gå sönder. En bils AC-system tappar ungefär 5-8% köldmedia/år. Det innebär att kompressorn med tiden får arbeta hårdare och hårdare för att uppnå samma effekt av kylningen, vilket till slut kan orsaka kompressorhaveri. Under en service av AC-system ska köldmediemängden tömas, vi vacuumsuger sedan systemet och fyller på med rätt mängd gas. Se till att ha en fortsatt behaglig temperatur i bilen genom att serva din AC.

Boka din AC-service i Uppsala hos oss på Bildemo. Vi är en certifierad verkstad där din bil och AC är i trygga händer. I AC-service ingår tömning av gas, testning av tryck och läckagesökning med UV-lampa eller elektronisk läckagesökare samt påfyllning av köldmedel och olja.

Vi gör även AC-kontroll. I den ingår:

  • Kontrollering av värden för hög- och lågtryckssida
  • Kontroll av kompressorns funktion
  • Kontroll av kondensorfläktens funktion
  • Kontrollering av skicket på drivremmarna
  • Kontrollering av eventuella skador på komponenterna

AC-service: Pris

AC-service (Kontroll, påfyllning och reparationer).

  • AC service Ink fyllning 1350:-
  • Återfyllning efter reparation 922:-
  • Felsökning AC upp till 60 min 1179 :-
  • Ev. reparation – offert/prisförslag lämnas alltid

Boka AC-service

Välkommen att boka din nästa AC-service hos oss. Oavsett om du och din bil är i behov av en AC-service eller AC-reparation så hjälper vi dig. Våra duktiga och specialiserade mekaniker är certifierade för att arbeta med AC-utrustning i alla typer av bilar. 

Vi kan endast serva bilar med köldmedia r134a. (Vanligtvis bilar tillverkade fram till år 2017) 

AC