Byta till sommardäck

Dags att köpa sommardäck? Vädret kan skifta snabbt i Sverige och helt plötsligt kommer vintern. Då vill vi att du är beredd, så att du och dina medtrafikanter kan köra tryggt på vägarna! Hos Bildemo i Uppsala hittar du ett brett sortiment av bildäck. Köp dina sommardäck online hos oss!

Köp dina däck hos Bildemo

Vi har sommardäck från alla de stora tillverkarna Nokian, Nordman, Toyo Tires, Kuhmo, Good Ride m.fl. Vi har sommardäck i alla prisklasser, från premium till lågpris. Gemensamt för våra däck är att alla håller hög kvalité, så att du kan känna dig säker på vägarna i sommarvärmen.

I vår webbutik kan du köpa sommardäck till din bil. Beställ dina däck online smidigt, tryggt och enkelt!

Exakt vilket typ av sommardäck som passar dig beror på vilken bil du har, din körstil och vad du vill ha ut av sommardäcken. Är du osäker på vilken däcktyp du behöver, är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Beställ dina sommardäck online eller

Vilket mönsterdjup ska sommardäck ha?

Mönsterdjupet på däck och under sommarväglag är 1,6 mm det minsta tillåtna. Sommardäck, jämfört med vinterdäcken har en hårdare gummiblandning som är anpassad för sommarväglag.

Är dina däck mer slitna än så ska du köpa nya däck för att kunna köra på vägarna även under alla sommartidsförhållanden.

När ska jag byta till sommardäck?

Vilka datum är det som gäller för däckbyten under året? På Transportstyrelsen kan du läsa att ditt fordon inte får ha dubbdäck under perioden 16 april till 30 september. Kravet på vinterdäck upphör den sista mars och du får ha sommardäck från det datumet. Det är Polisen som avgör om det råder vinterväglag där du befinner dig.

Köp däck online i vår webbutik

Besök vår webbutik för att se vårt sortiment inom sommardäck.

Köp däck online i vår webbutik

Besök vår webbutik för att se vårt däcksortiment.