Byta till vinterdäck

Dags att köpa vinterdäck? Vädret kan skifta snabbt i Sverige och helt plötsligt kommer vintern. Då vill vi att du är beredd, så att du och dina medtrafikanter kan köra tryggt på vägarna! Hos Bildemo i Uppsala hittar du ett brett sortiment av vinterdäck. Köp dina vinterdäck online hos oss!

Köp dina vinterdäck hos Bildemo

Vi har vinterdäck från alla de stora tillverkarna Nokian, Kuhmo m.fl. Oavsett om du är ute efter dubbade eller dubbfria vinterdäck (friktionsdäck) har vi något som passar dig. Vi har vinterdäck i alla prisklasser, från premium till lågpris. Gemensamt för våra vinterdäck är att alla håller hög kvalité, så att du kan känna dig säker på vägarna i vinter.

I vår webbutik kan du köpa vinterdäck till din bil. Hos oss hittar du både dubbdäck och friktionsdäck för alla bilar. Beställ vinterdäck online smidigt, tryggt och enkelt!

Vilka vinterdäck ska du ha?

Vilken typ av vinterdäck du behöver beror på vilken typ av vinterväglag som råder där du kör. Som regel brukar dubbdäck vara de vanligaste vinterdäcken i norra Sverige. Ju längre söderut du kommer blir det vanligare med dubbfria vinterdäck.

Dubbade vinterdäck fungerar bäst på hård snö och is. Dubbfria vinterdäck är mest lämpligt för körning på vått underlag och lössnö.

Tänk på att du inte får använda både dubbade och odubbade däck samtidigt på din bil.

Exakt vilket typ av vinterdäck som passar dig beror på vilken bil du har, var du bor och vilket vinterväglag som är vanligast där du kör. Är du osäker på vilken däcktyp du behöver, är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Beställ dina vinterdäck online eller besök vårt Däck & Servicecenter på Kumlagatan 9 i Uppsala!

Vilket mönsterdjup ska vinterdäck ha?

Mönsterdjupet på vinterdäck bör vara minst 5 mm av säkerhetsmässiga skäl (lagen kräver 3 mm). Vinterdäck, jämfört med sommardäcken har en mjukare gummiblandning som är anpassad för vinterväglag.

Detta för att ge bra friktion och klara våra nordiska förhållanden i slask och snö. Är dina vinterdäck mer slitna än så bör du köpa nya däck för att kunna köra på vägarna även under tuffa förhållanden.

När ska jag byta till vinterdäck?

Vilka datum är det som gäller för vinterdäck? På Transportstyrelsen kan du läsa att ditt fordon ska ha vinterdäck eller likvärdig utrustning från 1 december–31 mars om vinterväglag råder. Definitionen av vinterväglag är när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Det är Polisen som avgör om det råder vinterväglag där du befinner dig. Enligt lag så får du ha vinterdäck från 1a oktober till 15 april. Däremot får du använda dubbdäck utanför denna period om det är eller befaras bli vinterväglag.

Behöver du hjälp med att byta till vinterdäck eller byta från vinterdäck till sommardäck? Vi på Bildemo kan hjälpa dig med ditt däckbyte!

Köp vinterdäck online i vår webbutik

Besök vår webbutik för att se vårt sortiment inom vinterdäck.

Köp däck & fälg online!

Vi har ett stort utbud av däckmärken från marknadens ledande märken. Via vår däckväljare hittar du snabbt rätt däck till din bil. Du väljer om du vill ha enbart däcken eller komplett hjul med däck och fälg.